4 oktober<3

Tjena alla söta läsare<3
Idag är det kanebullens dag.
så Idag får ni äta hur många bullar som helst.
Baka eller gå ut idag och köp kanebullar.
Man måse ju såklart fira kanebullens.

Klassiska kanelbullar
Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.
Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten.
Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
 Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen.
 Degen ska bli mjuk och smidig.
 Låt jäsa 30 minuter övertäckt.
Gör fyllningen.
 Rör ihop matfett, socker och kanel.

 Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm.
 Bred på fyllningen och rulla ihop.
 Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt.
 Låt jäsa ca 30 minuter.
Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt).
Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10-12 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0